Ce specie: fringilide
Cum arată: masculii: spatele brun-roșcat, aripi maro închis cu două benzi albe, coadă neagră cu margini albe, partea inferioară este de culoarea merlotului până la alb în partea de jos a abdomenului, capul și gâtul sunt albastru-gri și negru pe frunte. Femelele: maro, cu dungi distincte pe aripi. Cântăresc cam 21 g.
De unde provin: Europa până în Vestul Siberiei, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, unele insule din Oceanul Atlantic
Cât trăiește: până la 25 de ani (în captivitate)
Numărul de ouă pe cuib: 3-4/5
Știați că: este una dintre cele mai mici păsări pe care le puteți crește: de obicei abia atinge 10 cm înălțime!